5 misli o “Građevinsko stanje objekta sveučilišne bolnice u Blatu?”

 1. Poštovani,

  zahvaljujemo na Vašem upitu. S obzirom da se radi o iznimno vrijednom zemljištu i nekretnini koje su tek nedavno postale vlasništvo Grada Zagreba, a na kojem je sukladno Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba potrebno provesti proceduru Gradskog projekta, Grad Zagreb je trenutno u tijeku rješavanja sve potrebne dokumentacije kako bi se predmetno zemljište na zadovoljstvo svih građana Grada Zagreba privelo svrsi.

  Srdačan pozdrav
  Zagreb – inovativni grad tim

  1. Hvala, super, to je dobar napredak. Radi transparentnosti rada Gradske Uprave bilo bi korisno učiniti sljedeće:
   1. Negdje objaviti proces formaliziranja vlasništva, da se otkloni percepcija kako vrijeme od 24 godine (radovi obustavljeni 1992?) nije bilo optimalno iskorišteno
   2. Objaviti plan koji nadležne jedinice Gradske Uprave imaju za dovršetak procesa privođenja svrsi (projektna dokumentacija)

 2. U Lideru od 24.3.2017. je g. gradonačelnik naveo: “Vjerujem da ću s ovom Vladom napokon riješiti i pitanje Sveučilišne bolnice u Blatu. Neke se preinake već rade, za složenije prostore izrađuju se razvojne studije”.
  Trebalo bi pokazati što konkretno imamo za ovaj prostor (link na dokument?), te ima li kakvog dogovora a suvlasnikom – Vlada RH?
  U svakom slučaju ovo se može smatrati projektom u tijeku, kad se dodaju postojeći relevantni dokumenti!

Odgovori