Kamere na tramvajima koje bi snimale tračnice!

Tramvajske pruge

Postavljanje kamera na tramvaje koje bi snimale stanje tračnica. Dovoljno bi bilo postaviti kamere na barem jedan tramvaj na svakoj ruti. Pregledati snimke jednom u dva-tri tjedna. Vozač/vozačica bi isto tako mogli dojaviti kvar na ruti. Pregledom snimaka bi se pravovremeno uočavali sitniji kvarovi i nedostaci, čijom bi se pravovremenom sanacijom smanjio trošak ukupnog održavanja.

3 misli o “Kamere na tramvajima koje bi snimale tračnice!”

 1. Poštovani,

  već se razmišljalo i prije o kamerama koje će snimati infrastrukturu, ne samo za prugu nego i za mrežu. Čak je i bilo pokušaja za mrežu – nisu prošle uspješno, a bila su i snimanja ponašanja podvozja tramvaja. Samu prugu se nije snimalo, ali je sama zamisao pohvalna.
  Za njenu izvedbu i namjenu bi trebalo opremiti nekoliko vozila tipa NT 2200 kao što je i predloženo.

  Hvala na suradnji

 2. i u tramvajima i autobusima trebaju biti kamere.treba onemogućiti signal za mobite kod ulaska u vozilo.zašto? zato što su građani izloženu zračenju.putnici često vode neumjesne razgovore .deru se.posebno je strašno slušati priče o boleštinama.

 3. Zahvaljujemo na prijavi ideje! Proslijeđeno moderatoru u ZET koji će s mjerodavnom službom pripremiti odgovor i dalje postupanje, što je moguće prije.
  U međuvremenu možete dati još koji prijedlog inovativne ideje ili ocjenu neke postojeće, te na isto uputiti svoje facebook i ostale prijatelje.
  Srdačan pozdrav! Vaš “Zagreb – inovativni grad” tim.

Odgovori