Stalni sajam primijenjene umjetnosti i rukotvorina na Cvjetnom trgu svake druge subote i ispred Muzeja za umjetnost i obrt, naizmjence

Cvjetni trg jedne subote i za dva tjedna prostor ispred Škole primijenjenih umjetnosti i Muzeja za umjetnost i obrt te Muzičke Akademije, naizmjenično svake druge subote

Lijepo bi bilo kad bi zagrebački stvaraoci predmeta primijenjenih umjetnosti mogli dva puta mjesečno izlagati svoje proizvode na otvorenom prostoru u gradu Zagrebu. Jedne subote ispred Muzeja za umjetnost i obrt, Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna te Muzičke akademije, a drugi put nakon dva tjedna, opet u subotu na Cvjetnom trgu. Keramičari, tkalci, vezilje, dizajneri i izrađivači nakita, odjeće, mogli bi javno pokazati svoje radove i ponuditi ih direktno zainteresiranom građanstvu. Isto tako tematski postaviti fokus na pojedinu djelatnost u skladu sa nekom posebnom prigodom (obljetnica nekog ateljea, uspjeh u poslovnom području…)

3 misli o “Stalni sajam primijenjene umjetnosti i rukotvorina na Cvjetnom trgu svake druge subote i ispred Muzeja za umjetnost i obrt, naizmjence”

  1. Slobodni umjetnici mogu od grada tražiti lokale duž Ilice za galeriju.Ilozi su prljavi.Pustoš je godinama.U izlozima trebaju stajati umjetnički radovi sa podacima.Umjetnici bi mogli pokrenuti radionice suvenira u školama i Kud-ovima.Sa seoskim ženama definrati lokane suvenire i organizirati proizvodnju.Definirati povelju i zahvalnicu gradinačelnika koja se dodjeljuje turistu uz lokalni suvenir.Umjetnici mogu organizirati tečajeve crtanja na plaži i slično..

  2. turistička zajednica i obrtnička komora treba povezati sve hrvatske umjetnike i organizirati prodaju na moru za turiste sa kruzera.grad zagreb ima puno praznih lokala duž ilice.i može ustupiti zadru splitu i dubrivniku prostor.angažirati stiliste i dizajnere da neke nedostatke otklone.i u organiziranu prodaju.

    1. Zagreb treba prazne prostore ustupiti gradovima na moru za iste ili slične.Te u prostorima na moru organizirati prodaju.Turistička zajednica tj. institut za turizam trebaju dati informacije o kupovnoj moći i kupovnim navikama putnika sa kruzera.

Odgovori