nova autobusna linija

Zagreb zapad

Poštovani,

Molim da razmotrite bolje povezivanje zapadnog dijela Zagreba u smjeru sjever jug. Primjera radi, za doći iz Gajnica na Jarunsko jezero treba mijenjati tri autobusa ili dva autobusa i tramvaj ili autobus i dva tramvaja i utrošiti barem sat vremena – a radi se svega o 6-7 kilometara udaljenosti! Djeca s jarunskog područja koja idu u gimnaziju na Malešnici slično se muče s nepostojanjem dobre veze javnog prijevoza.

Linija koja bi iz Gajnica (ili iz Podsuseda) preko Malešnice, Španskog i Prečkog došla do Jaruna bolje bi prometno povezala  gimnaziju Lucijana Vranjanina,  Sporski centar Jarun i općenito stanovnike ovih kvartova.

 

 

2 misli o “nova autobusna linija”

 1. Poštovana,
  Primili smo Vaš prijedlog za boljim povezivanjem zapadnog dijela grada Zagreba u smjeru sjever – jug odnosno uspostavljanja nove autobusne linije koja bi iz Gajnica (ili iz Podsuseda) preko Malešnice, Španskog i Prečkog došla do Jaruna i bolje prometno povezala gimnaziju Lucijan Vranjanin, sportski centar Jarun i općenito stanovnike ovih kvartova. Na zapadnom područja grada Zagreba, u postojećoj organizaciji prometuje veći broj autobusnih linija, 115 Ljubljanica – Špansko – Jankomir, 116 Ljubljanica – Podsused most, 134 Črnomerec – Prečko i 146 Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir koje spajaju zapadni dio grada s terminalima Ljubljanicom i Črnomercom odakle se presjedanjem na tramvajski/autobusni podsustav nastavlja putovanje prema centru grada ili rubnim područjima, pa tako i na Jarun. Činjenica je da je potrebno koristiti više različitih autobusnih linija ili kombinacija bus – tramvaj, no gledajući generalno sama prometna povezanost predmetnih područja je ipak zadovoljavajuća. Također treba uzeti u obzir da u sklopu funkcioniranja linija javnog gradskog prijevoza uvijek nije moguće povezati sve dijelove grada direktnom linijom bez presjedanja. Ovim putem zahvaljujemo na prijedlogu i stojimo na raspolaganju za buduće ideje.

 2. Poštovana,
  Zahvaljujemo se na Vašem odličnom prijedlogu i ideji.
  Zbog njene složenosti, bit će nam potrebno neko vrijeme da je obradimo, pa Vas molimo za strpljenje.
  Zahvaljujemo se unaprijed na suradnji.

  Srdačan pozdrav! Vaš “Zagreb – inovativni grad” tim.

Odgovori