Spomenik Zvonku Špišiću

Poziv Spomenici zaslužnim građanima Grada Zagreba

Trešnjevka

  

Nema se što čekati, ODMAH pokrenuti aktivnost za natječaj za spomenik Zvonku Špišiću.

Kako je ranije rečeno i za Relju Bašića, nikakve filozofije o “samo spomen ploči” i drugim načinima umanjivanja i odugovlačenja – odmah natječaj za spomenik i jednom i drugom.

GU za kulturu treba uspostaviti PROJEKT da svi zaslužni građani (kao npr. Holjevac) na primjerenim mjestima imaju spomenike.

5 misli o “Spomenik Zvonku Špišiću”

  1. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport podržava inicijativu da se u Gradu Zagrebu podizanjem spomenika, odnosno adekvatnim spomen-obilježjem, oda počast iznimnom Zvonku Špišiću (Zagreb, 26. veljače 1937.-Zagreb, 17. svibnja 2017.), hrvatskome pjevaču, skladatelju, šansonijeru, tekstopiscu i likovnome umjetniku, koji je osobito svoj rodni grad Zagreb opjevao u nizu nezaboravnih pjesama i šansona i bio sinonimom Trešnjevke, zagrebačkoga kvarta u kojemu je živio.

    Podržavamo inicijativu da se, upravo na području Trešnjevke, podigne njegov spomenik.

    O adekvatnoj lokaciji za podizanje spomenika neophodno je da prethodno mišljenje da Povjerenstvo za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, skulpture, spomen-ploče i sakralna obilježja, koje, kao tijelo Gradske skupštine, u skladu sa zadaćama Povjerenstva, daje prethodno mišljenje o postavljanju spomenika i odlučuje o potrebi raspisivanja natječaja o oblikovanju i prostoru na koji će se postaviti spomenik.

    ‘Zagreb – inovativni grad’
    Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

Odgovori