Sesvete-pothodnik ispod pruge

Sesvete, Ninska ulica

 • Izgradnjom pothodnika bi se spojio dio Sesveta južno od pruge sa centrom gdje se nalaze sve institucije, autobusni terminal, željeznička stanica i ostalo. Svakodnevno prugu prelaze brojni učenici osnovnih škola a i srednjoškolci iz škole u Jelkovcu koji pješače za lijepog vremena što je hvale vrijedno. Stanovnici Sopnice i Jelkovca dolaze autima do pruge, tu ih ostavljaju i prelaze prugu pješice da bi obavili u centru što trebaju jer su tako brži, budući da je promet u centru zagušen. Zato mislim da bi pothodnik imao veliku ulogu, jer je tu prisutno puno ljudi koji svakodnevno prelaze pješice prugu i kad je signal za zabranu prelaska uključen.

2 misli o “Sesvete-pothodnik ispod pruge”

 1. GRADSKI URED ZA PROSTORNO UREĐENJE, IZGRADNJU GRADA, GRADITELJSTVO, KOMUNALNE POSLOVE I PROMET napisao:

  Poštovana gospođo Gabud,

  Nastavno na Vaš prijedlog, moramo reći da Hrvatske željeznice, u okviru plana rekonstrukcije željezničkog kolodvora u Ninskoj ulici, planiraju izgradnju pješačkog pothodnika do izlaza na budući peron.

  Grad Zagreb nadovezao se na ovaj projekt i ishodio (2015. g.) potvrdu glavnog projekta za produžetak ovog pothodnika prema jugu, do izlaska izvan koridora željezničke pruge.

  Ipak, iz zadnjih razgovora s predstavnicima Hrvatskih željeznica, zaključeno je da se za neko vrijeme odgađa rekonstrukcija željezničkog kolodvora u Sesvetama, zbog izrade nove studije razvoja željeznica na području Grada Zagreba.

  Još jednom Vam se zahvaljujemo na prijedlogu i na suradnji u ovom projektu!

  S poštovanjem,

  Vaš Zagreb – inovativni grad tim

Odgovori