Novi rekreacijski centar u Sesvetama

Sesvete - područje naselja "Luka"

  

NOVI REKREACIJSKI CENTAR U SESVETAMA!

Grad Zagreb bi uredio prostor u području naselja „LUKA“ te je napravljeno idejno rješenje za sportsko rekreativnu zonu.

Radi blizine škole te postojećeg devastiranog objekta, tribine sa dva malonogometna terena, na lokaciji od ukupno 25.000 m2 planirana je izgradnja zgrade sa sportskim sadržajem te uređenje okoliša za rekreativce.

Uzevši u obzir da Sesvete nemaju klasičan centar sa pješačkom zonom, ovo rješenje pretpostavlja oblikovanje zgrada i sadržaja na način da se formira prostor za rekreaciju i druženje građana!

Osim osnovnog sportskog sadržaja predlažemo izgradnju sportskog parka za sve uzraste. Centar će se sastojati od: zgrade sa sportskim sadržajima (borilački sportovi, teretane, aerobic dvorane, garderobe,  ugostiteljski objekt….),  dva sportska terena, boćalište, adrenalinskog dijela parka sa slobodnim penjanjem, skate stazom, penjalicama, biciklističkim stazama, pješačkim stazama i parkingom.

Javite nam vaše mišljenje, prijedloge i komentare!

16 misli o “Novi rekreacijski centar u Sesvetama”

 1. Mislim da bi bilo korisno uklopiti u projekt i atletski dio poput atletske staze, bacalište za koplja, diskove, kladiva i kugle te druge atletske terene pošto Zagreb ima samo dva a to su Mladost i još kratko vrijeme Svetice koje će postati nogometni kamp tako da istočni dio grada neće imati ništa takvoga.

 2. Ivana Toth Mance na facebooku: Ja isto glasam za super ideju sportskog centra s obzirom na veliki broj djece u Sesvetama kojima tako nesto hitno treba!!! Bazen bi nam takoder dobro dosao jer se djeca trebaju voziti i Iver ili u Dubravu!

 3. Podržavam u potpunosti ovu ideju jer u Sesvetama nedostaje : Uređena staza u prirodi za rekreativce,sportaše.Bazen pod obavezno jer je tragedija da ga kvart od 100000 stanovnika nema .Igraliste sa tribinama za mali nogomet,rukomet i ostale sportove . .Srušili ste Planet jer će biti sve novo i bolje ,tako ste rekli .Nemojte da ostane samo na riječima i predizbornim obećanjima .Mislim da današnji Sesvećani i svi budući naraštaji zaslužuju to.

 4. Renato Samodol Sportski centar u Sesvetama je odlična ideja! Nekada smo vikende provodili u Planetu, a sada ćemo na isto mjesto moći voditi svoje klince. Malo drugačije, ali svakako kvalitetno! 🙂 Bazen bi bio idealan i mislim da bi bio itekako posjećen i iskorišten! (facebook)
  Poziv: prijavite se u aplikaciju da možete glasati!

 5. Podrška projektu da se postojeća površina uredi. Trenutno tamo već imamo parkić i bočalište te košarkaški teren, stol za ping pong…
  Kako se planira prometno riješiti pristup objektu?
  Ista ulica već sad je teško pristupačna i o tome treba voditi računa.

Odgovori