Biciklistički promet – uvođenje reda

U ovome gradu vlada kaos u prometnoj infrastrukturi. Po pločniku ludo voze biciklisti koji nemaju dovoljno svojih staza ili su te staze nakaradno pometane, automobili su parkirani, a pauk ih ne diže…pješaci su postali ugrožena manjina.

Ono što bi se dalo napraviti i definitivno odmah poduzeti je sljedeća mjera za bicikliste: MORAJU IĆI U ŠKOLU za prometovanje po ulicama grada, dobiti vozačku i registarski broj bicikla, kako bi ih srušeni pješak mogao identificirati i prijaviti. Ako ih je takva srušena osoba uopće u mogućnosti tražiti identifikaciju, jer manijaci biciklisti bezobzirno i brzo voze, bez ikakve kulture i znanja zakona i znakova u prometu. Voze u svim smjerovima i natječu se u slalomu i veleslalomu.

2 misli o “Biciklistički promet – uvođenje reda”

 1. Zahvaljujemo na prijedlogu uistinu korisne ideje. Proslijeđeno na nadležnu službu koja će Vam odgovoriti. Ako imate primjer da negdje drugdje registracije bicikala postoje već u primjeni, pomoglo bi u analizi izvedivosti i svrhovitosti.
  Vaš “Zagreb – inovativni grad” tim

  1. Pronašao sam podatak da je prije II s.rata registracija bicikala bila obavezna u većini zemalja Europe. U Poljskoj se zadržala do 1960., a u Švicarskoj do 2011.!
   Pretpostavka je da se od toga odustalo zbog sve većeg broja automobila. Države su jednostavno na njih prebacile svoje namete:)
   U nastavku je link koji obrađuje tu temu: https://bicycles.stackexchange.com/questions/44027/why-are-license-plates-for-bicycles-no-longer-used

Odgovori