Uvođenje minimalnog mogućeg vremena vozačima ZET-a

Vozači autobusa i tramvaja u završnici svojih smjena i u noćnim linijama imaju naviku opaliti po gasu – ovi prvi da što prije dođu kući, a ovi drugi da što prije dođu na okretište pa ubiju oko. Jurnjavom oštećuju vozila, ugrožavaju promet  (jer nije rijetkost da u raskrižja ulaze pod čistim crvenim), a ideju javnog prijevoza kao usluge i vozni red vode u potpuni besmisao.

Rješenje je uvođenje zdravorazumskog minimalnog mogućeg vremena unutar kojeg je moguće odvesti pojedinu dionicu (od jedne stanice do druge), a čije kršenje nosi sankcije. Znači, ako je normalnom vožnjom od jedne do druge stranice potrebno 4 minute – ne može se ista odvoziti za 1 minutu. Ne može se jedna linija za koju zdravorazumski treba, recimo, 45 minuta odvoziti za 30 minuta. Ne može hir i neodgovornost jednog jedinog čovjeka remetiti živote desetaka ili stotina drugih koji su izravnom ili posrednom odnosu s takvom linijom ZET-a.

2 misli o “Uvođenje minimalnog mogućeg vremena vozačima ZET-a”

  1. Poštovani,

    Vozna vremena na svim linijama pa tako i na noćnim su dimenzionirana uvažavajući prometne propise (ograničenje brzine, rad semafora), stanje prometnice, te vodeći računa o sigurnosti i udobnosti putovanja. Problem koji navodite nije vezan za vozna vremena i neće se riješiti smanjivanjem istih, već je isključivo u domeni ponašanja pojedinih vozača (kad postoje spoznaje o kojim vozačima se radi, isti budu sankcionirani). Vozači su dužni s početnih stajališta (terminala) kretati na vrijeme i poštivati prometna ograničenja na trasi. Prolazna vremena kroz prolazna stajališta nije moguće u potpunosti ostvariti i uvijek će biti malih odstupanja jer ona ovise o gustoći prometa, režimu rada semafora koji se često mijenja (ili su ugašeni) i slično. Pogotovo se to odnosi na autobusni podsustav u kasnovečernjim satima, kad je intenzitet prometa, kao i putnika izuzetno mali, pa su i vremena putovanja između stajališta daleko kraća.

    Hvala na suradnji!

    1. Nekako ne vidim vezu između pitanja i odgovora! Problem je prebrza vožnja autobusa, prijedlog je definiranje minimalnog vremena između stanica i valjda kontrola toga. Odgovor ZET-a (?) je da postoji vozni red polazaka s početnih stanica, što s problemom i prijedlogom inovativne ideje nema veze.
      Pravi odgovor ovdje bi bilo uvođenje praćenja vozila (GPS, Fleet management), čime bi se automatski znalo kolikom brzinom se vozi na svakoj od relacija. Zar ZET ne prati GPS rješenjem svoja vozila?

Odgovori