Biciklistička staza i nogostup

Poziv Nogostup u svaku ulicu

Avenija Vjećeslava holjevca od inine zgrade do semafora

Od inine zgrade uz istočno parkiralište na velesajmu  ima jedan dio gdje nema nogostupa. Taj dio je cca  250 metara i ne bi bila velika inveaticija napraviti biciklističmu stazu i nogostup te se ne bi više vozili po makadamu.

Dnevno tim djelom prođe jako puno biciklista i veliki je problem kada padne kiša.

 

 

 

 

 

Promet kod OŠ Otona Ivekovića

Poziv Nogostup u svaku ulicu

Pasančeva ulica

S obzirom da je Pasančeva ulica slijepa ulica i da se stvaraju veliki problemi kod mimoilaženja vozila zbog parkiranih vozila s jedne strane i dovođenje u opasnosti djece koja idu u OŠ Otona Ivekovića molio bih vas da razmotrite neke od slijedećih mogućnosti:

    • zabrana parkiranja vozila zbog lakšeg mimoilaženja vozila (parkirana vozila su u vlasništvu stanara te ulice a koji imaju mogućnost parkiranja u svojim dvorištima)
    • uvođenje jednosmjerne ulice u periodu od 7-9 sati ujutro i 15-17 sati poslijepodne a ostatak dana ostanak slijepe ulice.

Isti problem se javlja i u okolnim ulicama kojima djeca dolaze do škole a gdje vozila redovito parkiraju na nogostupu ili samim zavojima pa su djeca u velikoj opasnosti. Najbolje se vidi problem u jutarnjim satima kada djeca dolaze u školu.

Pješačke staze

Poziv Nogostup u svaku ulicu

Naselje Kozari bok

U potrazi za Neptunom (kao dijelu prizemljenog Sunčevog sustava Davora Preisa – nažalost u turističke svrhe slabo iskorištenog) sa svojim trogodišnjim unukom put me nanio u naselje Kozari bok. Krećući se prema instalaciji Neptuna shvatio sam da u dijelu naselja Kozari bok nema pješačke staze. U ovom slučaju radilo se je o kratkotrajnom riziku kojem smo moj unuk i ja bili izloženi od automobilskog prometa, no pitam se kako se smije takvo stanje tolerirati zbog građana Kozari boka koji su svakodnevno izloženi pogibelji od automobila budući da su prisiljeni hodati prometnicom.

Nogostupe zauzeli nepropisno parkirani automobili

Poziv Nogostup u svaku ulicu

Zagreb

U gradu Zagrebu se nogostupi sustavno koriste za parkiranje, pa pješaci moraju hodati po kolniku, uključivo s dječjim kolicima, invalidi ili osnovnoškolci (na slici primjer Mikulićeve ulice). 

PRIJEDLOG: planskom akcijom u razumnom vremenu striktno zabraniti ovakvo remećenje komunalnog reda, u prijelaznom razdoblju osigurati parkiranje na nogostupu samo na jednoj strani, uz naplatu.