Život noćnih ptica – stadion Maksimir

Maksimirski stadion

Zgrada na stadionu je u propadanju. Zgradu treba dati u najam poduzetnicima koji će u noćnom terminu obavljati djelatnosti: zubari, maseri, fotografi, kopirnice, noćne učionice, seminari, restorani, itd…..uz minimalan najam.

Pothodnici – uređenje i privođenje svrsi

grad Zagreb

Poštovani,

stanje pothodnika u Zagrebu je prilično loše. Neki od njih imaju prazne poslovne prostore,a dio ljudi izbjegava prolaz kroz pothodnik posebno u večernjim i noćnim satima.  Poslovni prostori bi se mogli dati u najam po simboličnim cijenama umjetnicima, udrugama i ostalima koji imaju što za pokazati ili ponuditi ali nemaju početni kapital za neki ozbiljniji prostor ili prezentaciju svog rada. Znam da je u prošlosti bilo vandalizama u navedenim prostorima ali možda kad bi se mlade street art/underground umejtnike, glazbene umjetnike i udruge uključilo u osmišljavanje i uređenje prostora vjerujem da bi bilo odličnih ideja. Ukoliko bi takvi prostori zaživjeli kao svojevrsni art and souvenir turistička atrakcija vjerujem da bi se našlo još ideja za proširenje ponude.

Lp

“Zagreb nastupa” – na moru

Turistička mjesta na Jadranu

Poglavarstvo i obrtnička komora trebaju organizirati zagrebačke obrtnike te im pomoći prodavati robu na moru. Definirati s dizajnerima paletu proizvoda.pronaći u npr. Zadru prostor te ih izvesti na tržište u zajedničkom nastupu. Grad može npr. mijenjati prostor sa Zadrom. U Zagrebu ima puno praznih prostora. Akcija “Zagreb nastupa”: obrtnici svoju robu, a umirovljenici suvenire, poljoprivrednici iz županije delicije, …
.