Kontrolorima parkiranja dodati funkciju komunalnog redara

Cijeli Zagreb

 

Ionako su na terenu,  a komunalne redare se vrlo rijetko vidi,  zato i vlada takav nered u gradu.

(Pazite da slučajno pogrešno ne odbijete ovaj prijedlog s izgovorom da to “nije po propisima” – ako treba,  promijenite propise!)

Čišćenje okoliša bankomata

Svi bankomati u gradu Zagrebu

PRIJEDLOG: Grad Zagreb treba obvezati vlasnike bankomata da postave kante za smeće i da organiziraju njihovo redovito pražnjenje, kako okoliš bankomata ne bi izgledao kao ovaj Zagrebačke banke sredinom tjedna (Petrova ulica, centar grada!).

Potpora malim poduzetnicima za marketing u Zagrebu

Zagreb

 

Kod ovog OPG-a koji prodaje u Mašićevoj 7 se vidi da mu je potrebna potpora za marketing: prodajno mjesto je izvan ruke, a iza ugla je u Maksimirskoj tramvajska stanica gdje prolazi 50x više ljudi. Veli da mu komunalci nisu dali staviti tablu na slici niti na nogostup u Mašićevoj. Predlažem da Grad Zagreb dade potporu za lokalni marketing OPG-ovima i obrtima! Za OPG je to naročito važno jer se radi o sezonskom poslu!

Mobilni komunalni video nadzor

Zagreb - prometnice

Dodatna infrastruktura za komunalne redare, prije svega za smeće i nepropisno parkiranje (npr. na nogostupu i sl.), ali i kao posredna pomoć policiji u slučaju istraga prekršaja i kaznenih djela. U perspektivi moguće i korištenje za nadzor naplate parkiranja, vidi komentar OVDJE.