Regulacija raskršća Ilica-Roginina

Ilica-Roginina

Predlažem bolje reguliranje raskršća Ilica/Roginina, budući se radi o važnoj prometnici sa 4 prometne trake na kojoj često dolazi do zastoja kad neki auto želi skrenuti iz Ilice u Rogininu iz smjera zapada, kao i opasnosti pri uključivanju iz Roginine u Ilicu.

To što su samo korigirane i prekinute nekad dvije pune crte po Ilici, svakako nije rješenje i vrlo je opasno.

Ironija je da 100m istočno od ovog raskršća postoji semafor koji služi samo za prijelaz ceste pješacima, a ovdje gdje je sporedna cesta i gdje su uključeni i automobili koji se uključuju na glavnu prometnicu, nema semafora.

 

 

Bolja regulacija semafora na Zagrebačkoj i Slavonskoj aveniji

Poziv Ubrzavanje prometa istok-zapad u Gradu Zagrebu

Zagrebačka i Slavonska avenija

Slikovni rezultat za slavonska avenija

Za vrijeme prometnih gužvi na Zagrebačkoj i Slavonskoj aveniji produžiti trajanje zelenog svjetla na semaforima tako da se omogući veća protočnost vozila istok – zapad i zapad – istok. Zbog toga bi trebalo produžiti trake za skretanje ulijevo na svim semaforima gdje je to moguće.
Umjesto semafora na Zagrebačkoj aveniji na križanju s Nehajskom i Ulicom Tina Ujevića  izgraditi pothodnik ili nathodnik za pješake jer semafor služi samo za prelazak pješaka preko Zagrebačke avenije. Isto učiniti i na križanju Zagrebačke avenije s Puljskom i ulicom Srednjaci.
U konačnici koristiti postojeći video nadzor za uspostavu informacijskog sustava koji bi omogućio upravljanje semaforima u cilju povećanja protočnosti prometa  i smanjenja prometnih gužvi u realnom vremenu.