Kontrola provođenja rješenja

Zagreb

 

Trebalo bi osnovati tim stručnjaka koji bi se bavili provjerom provođenja Rješenja koje je donijela zdravstvena ustanova a potvrdio gradski ured.

Evo jednog od primjera:

Postoji Rješenje za individualni pristup u nastavi.Profesori ili Stručni tim ne odrađuju posao.Roditelji se moraju žaliti gradskom uredu za obrazovanje.Tada tim piše očitovanja….Imali bismo  ispravniju i kvalitetniju sliku kada bi bio formiran tim inspekcije provedbe Rješenja koji će “naletiti”i provjeriti provedbu tako da npr “baci pogled”na testove učenika i pogleda da li se išta konkretno provodi točnije tko od profesora     provodi pristup a tko ne s obzirom na mišljenje stručnjaka i doneseno rješenje.Obično je riječ tek o minimalnom zahvatu unutar provedbe npr povećanje fonda slova(pri disleksiji) u testu ili podjeli testa na 2 dijela tako da prvi dio testa učenik piše prvi sat a drugi dio drugi sat.

Toj djeci je jako teško učiti.

Roditlji i oni trebaju uložiti izniman trud da bi bilo rezultata.Zato je ključno da  bude kvalitetna suradnja. Ovakva provjera stručnog tima i profesora bit će motivacija da se zaista rješenja počnu ozbiljno shvaćati a time će se napokon postići cilj tj pomoć djetetu što je i najvažnije.Jer dokle god je prisutna sigurnost u to da nema kontrole provedbe,do tad neće ni biti ozbiljnog provođenja.Čast pojedincima!

Potpora za školske zadruge

Vidovec

U posljemenskoj zoni u okolici Vidovca postoji puno neobrađene zemlje. Školska zadruga može putem sredstava EU te u suradnji s LAG-om pokrenuti proizvodnju bobičastog voća, te aktivirati lokalno stanovništvo. Ostale prigradske škole mogu proizvoditi glistinac u suradnji s građanima koji u gradskim komposterima budu proizvodili kompost.

Obnova osnovnih i srednjih škola

Zagreb

Ono u čemu Zagreb zaostaje u odnosu na većinu gradova i općina u našoj zemlji je stanje škola u građevinskom smislu i po opremljenosti didaktičkim pomagalima.

U zahodima nemaju wc daske, vrata se ne mogu zatvoriti, tjelovježbu rade u učionicama, a o broju računala i drugim pomagalima kojim raspolažu da ne govorimo. Samo zavirite u neku od starijih škola kao što je npr. IX.gimnazija i sve će vam biti jasno.

Mislim da nema ništa važnije od odgoja i obrazovanja naše djece, a u tako lošim uvjetima, koji su sramotni za 21. stoljeće, nema nikakvih uvjeta za stvaranje generacije koja će se boriti rame uz rame s kolegama iz drugih zemalja koji se školuju u neusporedivo boljim uvjetima. Jedino što smo im osigurali je dovoljan broj problema i dugova.

Sigurno se tu krije i pitanje nadležnosti, no za ovako važan problem bi se trebalo potruditi da se riješi, i da sva nadležna tijela sudjeluju, pa tako i Grad Zagreb. Stoga predlažem hitnu rekonstrukciju svih osnovnih i srednjih škola u Zagrebu (kojima je rekonstrukcija potrebna), te nabavu didaktičkih pomagala.

 

Uniforme u osnovnim školama

Zagreb

Postoji nekoliko razloga zašto je odavno trebalo uvesti uniforme u školama:

1) U Hrvatskoj se bogatstvo bezobrazno promovira

2) U Hrvatskoj većina ljudi jedva veže kraj s krajem

3) U Hrvatskoj je hipokrizija enormna – djeca traže od roditelja ono što im ne mogu priuštiti

4) Kute mogu raditi domaća poduzeća umjesto skupog uvoza

5) Ne treba učiti djecu da je skupa odjeća važna

6) Pristojno oblačenje je element građanskog odgoja

7) Identifikacija s pozitivnom skupinom, poželjno za timski rad koji nam nedostaje