Aplikacija kojom državne službe lociraju građane koje traže

Zagreb .Hrvatska

Sud i ostale službe ne mogu naći Peru.Ali on je baš jučer bio u ambulanti. Poslije je podigao lijekove. Zatim je u banci napravio transakciju. Poslije je napunio pokaz. Pero stanuje u blizini suda i policije.Odselio se od supruge na njoj nepoznatu adresu.Pero je podstanar. Nije prijavljen. Pero ima OIB……

Aplikacija dva

Hrvatska

Turisti u Hrvatsku ulaze sa raznih strana.Prelaskom granice otvara se aplikacija sa pozdravom dobrodošlice predsjednice.Zatim se otvaraju sva zanimljiva mjesta u krugu npr.30 km.Video prikaz mjesta sa svim važnim informacija te događanjima u slijedećih sedam dana i tokom godine.Uputsva za ulazak u grad.Sljedeći klik otvara mjesta unutar 60 km.itd….Duži boravak u mjestu gostu donosi povelju grada i zahvalu gradonačelnika te lokalni poklon.Boravak od više puta gostu donosi određeni popust.Na svim odmorištima trebaju biti veliki video zidovi sa županijskim kontinentalnim sadržajima.

Zagreb -centar znanja i informacija

Zagreb

Naši poslodavci nemaju znanja a niti financijskih mogućnosti proučavanja stranih tržiša i mogućih izlazaka na njih.Zato se predlaže da Poglavarstvo,Hrg,Hup,Mvp i Ekonomski institut osnuju Marketing- informacijski centar.Tu bi se sakupljale sve važne informacije o stranim tržištima i svjetskim trendovima.Te tako pomagalo izvoznicima.

Starci i inovacije

Zagreb i šire

Stanovništvo stari.Hrvati imaju velike inovativne potencijale.Zato se predlaže da grad Zagreb organizira kreativnu radionicu”oluju mozgova”sa izraelskim moderatorima.Potrebe starijh.Npr.pametan štap.Šešir koji svira Mocarta.Odijelo na solarno grijanje.Pametan ručni sat.Pametna tuš ručka.Pokretna tuš kabina.Video sadržaji iz mladosti klijenta…..Dakle oluja je potreba….

Ograničeni ulazaka u škole

Da li se razmišlja o ograničavanju slobodnog ulaska u škole? Jedna čistačica ili dežurni učenik viših razreda ne mogu puno učiniti nasilnom ulasku u školu ali fizička prepreka u vidu vrata može “ohladiti” nečiju glavu do dolaska policije.

Voćke u školskim dvorištima

Ima li neki poseban razlog zašto se u školskim dvorištima ne sade voćke? Osim edukativne svrhe, neka djeca na žalost nikada nisu vidjeli stablo jabuke ili kruške, djeca bi imala i priliku i sama ubrati voćku:-)