Uređenje zapuštene livade

Potez Trakošćanska/Metalčeva-Selska/Krapinska

Urediti šetnicu koja se duž poteza cca 500m sa Krapinska/Selska spaja na Metalčeva/Trakošćanska.

Taj potez je neuređen i zapušten a spoj ta dva kvarta je nužan. POgledajte

https://www.facebook.com/inicijativazasetnicukrapinskametalceva/?ref=bookmarks&hc_location=ufi

 

Spomenik Vladi Štefančiću

Pronaći nešto vezano uz Vladu Štefančića, gdje je stanovao ili kazalište Komedija?

Danas je umro znameniti Zagrepčanin, Vlado Štefančić. Zašto GU za kulturu ne bi napravio popis takvih zaslužnih Zagrepčana i za naredne 3-4 godine planirao sredstva u proračunu da se svima njima na primjerenim mjestima ne podignu spomenici? To onda može postati turistička putanja, popraćena multimedijom na lokalitetima!

Svježe je najzdravije

Zagreb i Županija

  • Prema podacima Državnog zavoda za statistiku stanovnici Zagreba pojedu hrane u vrijednosti 6 464 570 000 kuna godišnje .
  • Jedna trećina površine Zagreba čini poljoprivredno zemljište,oko 23 000 hektara. Obrađuje se 14 300 hektara uglavnom na sjeveroistoku i južnom dijelu Zagreba .Registrirana su 5 974 poljoprivredna gospodarstva. Nepoznato je koliko hrane proizvedu i koliko učestvuju u ukupnom iznosu potrošene hrane u Zagrebu.
  • Predlaže se, da Poglavarstvo i Zagrebačka županija razrade program mjera za poticanje proizvodnje hrane; dovesti sve poljoprivredno zemljište u funkciju, organizirati proizvodnju humusa,povezati sve proizvođače u proizvodne jedinice,proizvodne jedinice povezati u zadruge,organizirati strojne prstenove,organizirati marketing jedinice .Sve dobro isplanirati i organizirati. Zatim u praznim gradskim lokalima postaviti prodavaonice voća,povrća,mliječnih proizvoda,domaće peradi iz okolice Zagreba .

Ovisnici

Zagreb i šire

Čuda tehnike su zanimljiva.Tako i boravak na inernetu i društvenim mrežama.Ali često se zaigramo…….Djeca provode puno vremena za kompjuterom što im ugrožava zdravlje.Zato se predlaže da se kod registracije unosi datum rođenja  kako bi odgovarajuća aplikacija onemogućila malog korisnika da koristi kompjuter npr.više od jednog sata dnevno. A odraslog korisnika na npr.dva sata dnevno. Tako bi svi racionalnije koristili svoje vrijeme.

Metropola daje….

Zagreb i Hrvatska

Djeca od početka školovanja trebaju savladati ove teme: Zdrav život; Sve vrste prevencija,;Alternativne metode liječenja;Osnove kuhanja;Osnove poduzetništva;Upravljanje novcem;Reciklranje otpada;Bio pesticidi;Građanski odgoj:Učenje tolerancije;Povijest religija;Zato se predlaže da Poglavarstvo sastavi tim stručnjaka koji će definirati ove teme u nastavni program.Tako se može ubrzati reforma školstva.

Afrika- Kibuc

Zagreb i šire

Izbjeglice koje i Afrike dolaze u Europu nisu ratne već gospodarske.Afrika se sporije razvija u odnosu na sve države svijeta.Bogate zemlje pomažu afričke.Daju kredite i donacije.Zatim od vlada tih zemalja traže da tim novcem kupuju robu i lijekove zemalja donatorica.Tako domaće gospodarstvo postaje još siromašnije.Bijelci drže u vlasništvu glavne strateške izvore.Zagađuju okolinu.Dobit izvoze.Domaće stanovništvo drže za manje vrijedne.Zato se predlaže da se u Africi i drugdje izgrade kibuci za proizvodnju hrane.Grad Zagreb može pokrenuti inicijativu i organizirati kongres sa Vladom Izraela i afričkim zemljama.Poslovica kaže kad može jedan mogu svi…..

Božićna šuma

Zagreb

Na nekom gradskom zemljištu, poput onih za gradske vrtove, organizirati projekt “Božićna šuma”. Poticati građane da kupuju živa božićna drvca, te da se nakon isteka božićnih blagdana organizira jedan dan sadnja uz stručni nadzor agronoma na toj lokaciji. Bio bi to jedan lijepo proveden dan u druženju uz eventualno neki koncert i kuhano vino, te uz svijest da ostavljamo zeleniji planet. Prostor bi se mogao urediti kao park ili šetnica tako da obitelji koje su posadile drvo mogu ga uvijek obići (možda i neke spomen tablice objesiti na drvca da se zna tko ih je posadio).