nefunkcionalne staze uz nasip

sjeverni nasip kod mosta Slobode

Završava se uređenje sjevernog nasipa – postavljanje rasvjete, klupa, obnavljanje staza i površina uz nasip.

Nažalost, opet se dokazalo da se uređenje radi na papiru, bez osluškivanja praktičnih situacija.

Konkretno – mjesto gdje staza sjevernog nasipa prilazi mostu Slobode.

Evo kako su šetači, trkači i biciklisti koristili travnatu površinu kako bi ‘sišli’ s nasipa – kretanja su vrlo vidljiva utabanim stazama:

Ali, uređenjem je to prekopano i posijana je trava, a popločena je jedino stazica širine 3 kocke po kojoj bi se s nasipa trebalo sići pod pravim kutem do klupa, a dalje po blatu do stepenica koje vode na most.

Informacije radi – u Europi se nove travnate površine prepuste kretanju pješaka kako bi se utvrdili pravci koji se u praksi koriste i oni se onda poploče ili urede.

Ovdje se utabane staze pokušavaju zatrti.

Prijedlog – Odvojite par sati i provedite ih npr. u subotu prijepodne na ovoj lokaciji, pa onda uredite korisne staze koje će koristiti ljudi koji se onuda šeću, trče, voze bicikle, sjede , šeću pse i sl…

 

Savska/Vukovarska – “nevidljiv” semafor za lijevo skretanje na zapad

Savska/Vukovarska

Semafor za lijevo skretanje iz Savske u Vukovarsku (iz smjera juga na zapad) je gotovo uvijek sakriven tramvajem koji stoji na tramvajskoj stanici (jer najčešće su dva u nizu), a ne postoji semafor za to skretanje iznad ceste, pa vozači ne vide semafor za skretanje sve dok se tramvaj ne pomakne, kada je već kasno jer se pali crveno i kreće promet zapad-istok. Sve to stvara velike zastoje u već preopterećenom i usporenom raskršću.

Prijedlog – postavite skemafor za lijevo skretanje i iznad trake za skretanje

 

Regulacija raskršća Ilica-Roginina

Ilica-Roginina

Predlažem bolje reguliranje raskršća Ilica/Roginina, budući se radi o važnoj prometnici sa 4 prometne trake na kojoj često dolazi do zastoja kad neki auto želi skrenuti iz Ilice u Rogininu iz smjera zapada, kao i opasnosti pri uključivanju iz Roginine u Ilicu.

To što su samo korigirane i prekinute nekad dvije pune crte po Ilici, svakako nije rješenje i vrlo je opasno.

Ironija je da 100m istočno od ovog raskršća postoji semafor koji služi samo za prijelaz ceste pješacima, a ovdje gdje je sporedna cesta i gdje su uključeni i automobili koji se uključuju na glavnu prometnicu, nema semafora.